Miercuri seara, Laurențiu Mitrache, executivul CEC Bank care i-a urmat lui Radu Ghețea, a preferat să demisioneze, invocând motive personale, potrivit HotNews.ro.

Mitrache, fost executiv al Leumi Bank timp de 9 ani, mai fusese anterior în managementul Volksbank, fiind unul dintre cei care s-a opus fără succes acordării de credite în monede exotice de către bancă.

Noul executiv al CEC Bank, Bogdan Constantin Neacșu, are 39 de ani și și-a început cariera în banking în 2005, la BNR, în cadrul Direcției de Reglementare și Autorizare. Doi ani mai târziu a plecat la BRD-Groupe Societe Generale, iar în 2009 la Volksbank, unde a avut întâi responsabilități în zona de risc iar apoi a ajuns vicepreședinte pe zona clienților corporativi. După preluarea băncii de către Banca Transilvania, și-a reluat atribuții în zona de risc. În august 2015 a acceptat oferta Garanti Bank, unde a devenit director general adjunct și vicepreședinte în boardul executiv responsabil cu zonele de risc, conformitate, control și guvernanță corporatistă.

După doi ani la Garanti, în aprilie 2017 a fost numit în funcția de director executiv al diviziei de risc al Băncii Comerciale Carpatica și membru al Comitetului Directorilor cu un mandat de patru ani. Fuziunea băncii cu Nextebank, în urma căreia a rezultat Patria Bank, îl aduce pe Bogdan Neacșu în poziția de vicepreședinte de risc al noii entități.

Potrivit informațiilor HotNews, fostul CEO al băncii, Radu Ghețea, va fi noul președinte al CA al Libra Bank, el fiind acum în faza finală a procesului de autorizare de către BNR. Astfel, este exclusă o revenire a domniei sale la CEC Bank, cel puțin în acest moment.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)