Deponentii bancii cipriote Bank of Cyprus vor pierde 47,5% din sumele mai mari de 100.000 de euro aflate in conturi, urmand ca in schimbul banilor retinuti pentru recapitalizarea institutiei de credit sa primesca actiuni la banca si obligatiuni convertibile in actiuni, potrivit Mediafax.

Activitatea Bank of Cyprus, cea mai mare banca din Cipru, este oprita din mai mult de patru luni. Presedintele tarii, Nicos Anastasiades, si troica creditorilor internationali au convenit recapitalizarea bancii folosind fonduri de 42,5% din depozitele care depasesc 100.000 de euro, urmand ca in schimb sa emita actiuni la banca, a declarat un oficial de rang inalt al bancii, citat de Wall Street Journal.

Totodata, deponentii vor pierde inca 5% din sumele care trec de plafonul minim garantat, pentru care vor primi obligatiuni convertibile.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)