In Romania exista resurse financiare in lei pentru creditarea economiei, pentru credite de consum si de capital de lucru, dar nu si pentru investitii, pentru ca romanii nu sunt dispusi sa faca depozite pe termen lung, este de parere Rasvan Radu, CEO UniCredit Tiriac Bank. Potrivit lui Radu, Romania are un dezavantaj structural in ce priveste finantarile acordate in tara deoarece circa 60% din acestea sunt in euro.

Ca si alte banci de la nivel local banca a incercat in ultimul timp sa atraga resurse de finantare pe termen lung si a lansat un depozit a carui scadenta urca pana la 7 ani, insa Radu spune ca maturitatea medie a depozitelor constituite de romani la banci sunt pe maturitati medii de 1-3 luni.

Seful UniCredit Tiriac Bank afirma ca romanii nu economisesc intr-un depozit pe termen lung pentru ca “ei trebuie sa faca achizitia imediat” si nu pot astepta pentru a acumula prin economisire.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)