O mie de firme si-au lichidat in primul trimestru depozitele de peste 100.000 de euro din banci din cauza scaderii dobanzilor, potrivit  Ziarul Financiar. Aproape 1.000 de companii cu depozite la banci de peste 100.000 de euro si-au lichidat aceste conturi, in timp ce numarul deponentilor cu resurse sub acest plafon s-a diminuat cu 7.800, potrivit datelor Fondului de Garantare a Depozitelor din Sistemul Bancar.

“Cu toate ca reducerea trimestriala a depozitelor garantate ale persoanelor juridice a fost determinata, in principal, de depozitele cu valori peste plafonul de garantare, numarul deponentilor cu depozite de peste 100.000 de euro s-a diminuat numai cu 928 de persoane juridice, spre deosebire de segmentul persoanelor juridice garantate cu depozite sub plafonul de garantare, care au inregistrat o reducere de aproximativ 8,5 ori mai mare, respectiv o scadere cu 7.852 deponenti”, se arata intr-un raport al Fondului de Garantare. Scaderea volumului depozitelor firmelor vine si in contextul in care dobanzile au scazut mai vizibil decat in cazul populatiei.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)