Criza a schimbat comportamentul clientului: economisirea e prioritara! Depozitele in lei si valuta ale populatiei si firmelor din Romania au inregistrat in martie o crestere de 0,6% fata de luna februarie, la 189,68 miliarde lei, dupa ce depozitele in lei ale rezidentilor au sporit cu 0,3%, iar cele in valuta au avansat cu 1,2%, potrivit datelor Banca Nationala a Romaniei (BNR). Avansul anual al valorii depozitelor atrase de banci a fost inmartie de 10,7%, mai arata datele publicatejoi de BNR.

In martie, depozitele bancare in lei ale populatiei au crescut cu 0,3% fata de luna februarie la 75,17 miliarde lei, in timp ce economiile in lei ale firmelor auurcat cu 0,2%, la 52,01 miliarde lei.

Comparativ cu martie 2011, depozitele totale in lei au sporit cu 15,3%: depozitele in lei ale populatiei au avansat cu 14,5%, iar cele ale firmelor cu 16,5%.lei

Depozitele in valuta ale populatiei au crescut cu 1% fata de februarie, la 41,46 miliarde lei, la valoarea echivalata in lei, iar cele ale firmelor au sporit cu 1,4%, pana la 21,03 miliarde lei. Depozitele in valuta ale populatiei au inregistrat o crestere anuala de 6,8% in martie, exprimate in lei, iar depozitele in valuta ale persoanelor juridice (societati nefinanciare si institutii financiare nemonetare), exprimate in lei, s-au diminuat cu 5,5%. Depozitele totale in valuta au avansat cu 2,3% fata  de martie 2011.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)