Depozitele romanilor dar mai ales ale strainilor au cam disparut din banci. Valoarea totala a depozitelor populatiei in lei si valuta a scazut in luna mai, fata de luna precedenta, cu 0,05%. Mai grav este ca bancile straine au retras peste un miliard de euro de pe piata locala. Depozitele pe termen mediu si lung ale strainilor au scazut cu un miliard de euro in patru luni. La nivelul lunii mai, indicatorul arata doar 6,9 miliarde euro, in comparatie cu peste 7,9 miliarde, cat era in ianuarie 2013. Este cel mai mic nivel inregistrat de la inceputul crizei.

Valoarea maxima a depozitelor constituite de nerezidenti a fost atinsa in anul 2009, cand aproape 9 miliarde euro stateau in bancile locale sub forma de depozite mai mari de 2 ani constituite de bancile straine. in fiecare luna din primele cinci ale acestui an, depozitele bancilor straine au scazut, ceea ce arata ca interesul pentru piata locala este in declin. Depozitele mai vechi au ajuns la scadenta, iar strainii au ales sa nu mai constituie altele noi, potrivit unei analize Romania Libera.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)