Informatiile recente din Cipru indica faptul ca depozitele mai mici de 20.000 euro nu vor avea de suferit si vor fi scutite de impozit. Surse cipriote citate de BankingNews Gecia anunta ca s-a convenit deja asupra formei finale a proiectului de lege care va impozita depozitele cipriotilor.

Depozitele mici, de pana la 20.000 de euro, nu vor fi impozitate, cele de pana in 100.000 de euro se vor impozita cu 6,75%, iar cele mai mari de 100.000 de euro vor avea o taxa de 9,9%, potrivit presei cipriote.

In aceasta dupa-amiaza la ora 18:00 (16.00 – ora Romaniei) va avea loc votul crucial in Parlament cand se va vota legea impunerii taxei pe depozite. Ministrul Apararii din Cipru, Fotis Fotiou, spune ca legea nu va trece, insa purtatorul de cuvant al Guvernului – domnul Stylianidis – dezminte aceste afirmatii si anunta ca nu sunt motive pentru o amanare sau respingere.

Cipru e in soc!

“Falimentul din Cipru ar fi inevitabil fara ajutor european”, a declarat in aceasta dimineata ministrul francez de finante, Pierre Moscovici.
Presa anunta ca presedintele Ciprului, Nikos Anastasiadis, este in permanente discutii telefonice cu Olli Rehn si cancelarul german Angela Merkel. Este asteptata sa aiba o conversatie telefonica si cu presedintele rus Vladimir Putin apoi o noua conversatie cu Angela Merkel.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)