Bancile din Cipru vor ramane inchise pana martea viitoare, potrivit presei cipriote. Institutiile financiare nu vor fi deschise joi si vineri, iar luni este zi de sarbatoare publica, astfel ca bancile vor fi redeschise marti dimineata.

Dupa ce Planul de salvare a Ciprului a fost respins marti de Parlament, autoritatile cauta solutii si vin cu alte propuneri.

Politicienii au decis sa instituie un fond special de Stabilitate Nationala, anunta presa.

Potrivit BankingNews Grecia, printre propunerile luate in calcul sunt si cele ale Presedintelui Nikos Anastasiadis. Presedintele ar vrea ca noua lege sa impuna o taxa de 4% -5% la depozitele de peste 100.0000 de euro iar depozitele mai mici sa fie scutite de impozit. Sau impunerea unei taxe de 3% pentru depozitele de pana la 100.000 de euro, 7% de la 100.000 la 500.000 de euro si 9% pentru mai mult de 500.000 de euro. Pe langa aceste prime masuri, cipriotii sunt constienti ca vor urma si altele.
Deciziile trebuie luate pana luni, ameninta BCE.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)