Deutsche Bank, cel mai mare grup bancar german, îşi va închide 188 din cele 723 de sucursale din ţara de origine, în baza unui program de austeritate, dar şi ca urmare a modificării preferinţelor clienţilor spre operaţiunile online.

Potrivit unei liste publicate pe pagina de Internet a băncii germane, cel mai afectat va fi landul Renania de Nord – Westphalia, pe parcursul anului 2017, ar urma să fie închise 51 de sucursale Deutsche Bank. De asemenea, alte 43 de sucursale sunt programate să se închidă la Berlin, dintre care 26 sunt sucursale Berliner Bank.

Purtătorul de cuvânt al Deutsche Bank, Christian Sewing, a declarat că numărul clienților dn sucursale a scăzut odată cu dezvoltarea serviciilor bancare online. Potrivit lui Christian Sewing, banca germană va investi 750 de milioane de euro în oferta sa digitală, până în 2020.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)