Deutsche Bank este prezentă pe piața din România din anul 1998, oferind produse și soluții personalizate pentru Corporate, Investment și Transaction Banking.

DB Global Technology, centrul de tehnologie al Deutsche Bank de la București, continuă să se dezvolte, extinzându-și activitatea în noi domenii, se arată într-un comunicat de presă remis de companie. Recent, Centrul a înființat un departament de Securitate Informatică, completând astfel rețeaua globală a Deutsche Bank cu încă o echipă locală cu expertiză în acest domeniu. Echipa de specialiști în securitate cibernetică de la București numără deja peste 40 de persoane și va continua să se dezvolte.

În acord cu strategia globală a Deutsche Bank, echipa din România se va implica în proiecte vizând domenii precum managementul accesului și al identității, combaterea amenințărilor cibernetice, arhitectură de securitate cibernetică și securitatea în tehnologiile Cloud.

Cristiano Avenia, șeful echipei de securitate informatică a DB Global Technology, prezintă un ambițios plan de viitor: „Intenționăm să construim la București o echipă puternică de securitate informatică, dispunând de circa 100 de specialiști cu calificări înalte. România are o reputație excelentă în acest domeniu datorită siguranței rețelelor, vitezelor disponibile în conexiunile de bandă largă și, mai presus de toate, resursei umane bine pregătite, cu calificări diverse.”

DB Global Technology și-a început activitatea în anul 2014, de atunci cunoscând o dezvoltare constantă. În prezent, Centrul are o echipă de peste 1.000 de membri și joacă un rol esențial în transformarea tehnologică a Deutsche Bank, dezvoltând aplicații pentru mai mult de 11 divizii din cadrul băncii, printre care se numără Clienți Persoane Fizice, Clienți Persoane Juridice, Combaterea Criminalității Financiare, Conformitate, Trezorerie, Platforme și Tehnologii Cloud.

În paralel cu implicarea în diferite inițiative sociale și de sprijinire a comunității, de patru ani de zile Centrul organizează, în parteneriat cu Universitatea Politehnica, un program de masterat în Sisteme de Programare Financiară, o premieră în România și totodată singurul parteneriat dintre industria de IT și mediul universitar din țară.

Deutsche Bank este prezentă pe piața din România din anul 1998, oferind produse și soluții personalizate pentru Corporate, Investment și Transaction Banking, în beneficiul clienților corporativi și instituționali, precum și servicii de Private Wealth Management pentru clienții persoane fizice. Deutsche Bank este una dintre cele mai importante bănci germane, fiind desemnată în mod repetat cea mai bună bancă din regiunea Europei Centrale și de Est. Deutsche Bank este un partener tradițional al autorităților române, contribuind la unele dintre cele mai importante tranzacții financiare din România (în sectoare precum energia, transporturile și locuințele sociale).

Deutsche Bank înțelege impactul pe care îl are digitalizarea asupra modului în care își desfășoară activitatea și este angajată în tranziția către tehnologizare. Obiectivul Deutsche Bank este să devină lider în domeniul digitalizării și să transforme, prin intermediul tehnologiei, capacitățile de ordin digital ale băncii într-o serie de domenii precum produse și servicii bancare, IT, operațiuni și funcții de control.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)