Dobânda mai mare este un risc pe care ni-l putem permite, pentru că este un amortizor de consum, dar și un inițiator de investiții, declara pentru Agerpres, Adrian Mitroi, profesor de finanțe comportamentale.

“Există și o parte folositoare a reașezării dobânzilor. E un pendul al riscului și reacționează la un triumvirat de politici fiscală, monetară și salarială, care este acomodativ. Este normal ca undeva să se așeze în dobândă mai mare. Dobânda mai mare este un risc pe care ni-l putem permite. Cursul mai mare ar fi o presiune adițională și atunci cu o dobândă mai mare poți să-ți protejezi mai bine moneda, la momentul acesta. Cred că este o așezare firească o dobândă mai mare acum, pentru că este un amortizor de consum, dar și un inițiator de investiții”, a spus Mitroi.

Acesta a precizat că se așează curba randamentelor într-un firesc crescător cu maturitatea care va incita, probabil, și capitalul privat și capitalul corporatist, “de exemplu, să se gândească și la alte plasamente în economia reală cu rentabilitate dată mai ales de infrastructura IT, care este următorul nostru mare joc”.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)