Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei (BNR) a decis ca dobanda de politica monetara sa ramana neschimbata, aratand precautie din cauza schimbarilor politice din tara. Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a României a decis miercuri sa mentina rata de politica monetara la 5,25% pe an, oprind seria de reduceri consecutive de dobânda inceputa in noiembrie anul trecut, pozitie anticipata de analisti dupa caderea Guvernului Ungureanu, saptamana trecuta.

Analistii se asteaptau la o stagnare, dupa patru sedinte consecutive de scadere la minimul istoric de 5,25 la suta. Ei cred ca schimbarea guvernului va bloca o noua reducere a dobanzii de politica monetara, ceea ce inseamna ca se amana ieftinirea creditarii. Asta desi in urma cu o saptamana, analistii inclinau spre o noua reducere. In luna mai, finantele au in plan sa imprumute 3,8 miliarde de lei, potrivit Realitatea TV. De la inceputul anului, statul a luat de pe pietele externe 2,25 de miliarde de dolari si 30 de miliarde de lei de pe piata interna.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)