Intesa Sanpaolo Bank anunta ca a scazut cu peste 25% marja de dobânda a creditelor de investitii imobiliare (achizitie si de modernizare) in lei. Astfel, dobanda acestui tip de credite a scazut cu un punct procentual si are in prezent costuri comparabile cu programul Prima Casa. Concret, costul acestor credite este format din marja bancii (2,75%), plus indicele de referinta Robor la 3 luni (1,33%).

Oferta bancii este valabila pe timpul verii, pana in 30 septembrie 2015

Suma maxima ce poate fi obtinuta este de 400.000 euro (echivalent in lei), pentru creditul de investitii imobiliare (achizitie), respectiv de 100.000 euro (echivalent in lei) pentru creditul de modernizare a casei. Perioada de rambursare este intre 6 luni si 25 de ani si poate urca pâna la 35 de ani in cazul creditului de investitii imobiliare (achizitie).

“Creditele de investitii imobiliare (achizitie si de modernizare) reprezinta circa 70% din volumul total al creditelor garantate cu ipoteca, acordate in prima jumatate a acestui an de catre Intesa Sanpaolo Bank. Numarul si valoarea absoluta a acestui tip de credite este in crestere fata de anul trecut si acest trend se va mentine”, a declarat Marco Capellini, director general (CEO) Intesa Sanpaolo Bank.

Avansul pentru accesarea acestui tip de finantare este zero in cazul creditului pentru  modernizarea casei, in timp ce pentru creditul de investitiile imobiliare (achizitie) acesta este minim, respectiv 15% din valoarea proiectului.

Creditele de investitii imobiliare pot fi utilizate pentru achizitia, modernizarea, extinderea, renovarea sau refinantarea unui credit cu destinatie imobiliara. Aceasta reducere de costuri este valabila pe perioada determinata, pâna la 30 septembrie 2015, pentru a sustine si incuraja creditarea in moneda nationala.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)