Anul 2012 va fi, categoric, anul scaderii dobanzilor, in principal al celor la creditele in lei pentru achizitii, este de parere Anca Bidian, CEO al firmei de brokeraj Kiwi Finance. Ea considera ca dobanzile se vor micsora anul acesta, in medie, cu 3 puncte procentuale, iar cele mai accesate credite vor fi, in continuare, cele pentru achizitia de locuinte.

“De cateva zile, insa, am inceput sa primim de la banci notificari prin care ies cu anunturi de scadere a dobanzilor la depozite, care este primul pas catre scaderea dobanzilor si la credite. Exista o perioada de inertie cam de trei luni intre scaderea dobanzilor la depozite si scaderea dobanzilor la credite”, a precizat Anca Bidian pentru www.incont.ro.

Intr-un interviu acordat Incont.ro, Anca Bidian a explicat ca increderea romanilor in banci a inceput sa revina, CEO-ul Kiwi a mai explicat ca, daca 2011 a fost anul refinantarii creditelor deja existente, 2012 va fi anul in care se va relua cererea de credite noi.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)