Chiar daca mesajul BNR a fost destul de clar in ultimele luni – bancile trebuie sa reduca dobanzile la creditele in lei pentru a se stimula cresterea economica – ultimele evenimente de pe scena financiara arata ca ieftinirea creditelor in lei se va opri. Marius Istrati, sef departament retail la Volksbank precizeaza ca, „desi dobanzile cresc pe piata interbancara, nu cred ca bancile se vor grabi sa transfere aceste variatii catre clienti.

Probabil, daca pana acum se contura destul de clar o tendinta de scadere a dobanzilor la lei, in noul context – un nou guvern, masuri electorale de majorare a pensiilor si salariilor – cred ca este mai plauzibila o „inghetare“ a dobanzilor, pana cand economia va trece peste hopurile din perioada urmatoare“.

“Cred ca, pentru un acces facil la credite, dobanzile la lei ar trebui sa mai scada. La depozite, datorita inflatiei mici, ramanem cu randamente pozitive” declara si Radu Gratian Ghetea, presedinte, CEC Bank si ARB, citat de www.capital.ro

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)