Directorul general al ING Bank spune ca dobanzile la imprumuturi au inceput sa se ajusteze si ca probabil spre sfarsitul anului sau in 2013 se va putea observa o transformare mai accentuata. “Piata noastra are o problema majora, pentru ca sunt doua tipuri de tranzactii, in euro si lei. Nu poti niciodata sa stii cum evolueaza piata de lei independent de cum evolueaza cea de euro.

Piata de lei, atat la depozite cat si la credite este judecata si din prisma pietei de euro. Eficientizarea pietei de lei se va face si in functie si de ponderea tranzactiilor in economia Romaniei. Probabil ca pasivele la lei vor fi tot mai bine apreciate, tendinta este sa platesti mai bine depozitele in lei ca sa poti sa te inchizi la lichiditate, aceasta fiind principala deviere fata de dobanda de politica monetara”, a declarat Negritoiu.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)