[dropcap]B[/dropcap]ancile incearca sa directioneze clientii de la ghiseele proprii in fata calculatoarelor, motivandu-i si prin furnizarea unor dobanzi mai mari pentru produsele de economisire constituite prin intermediului serviciului de Internet Banking.

Practic, institutiile de credit folosesc aceasta metoda cu scopul de a promova relatia de la distanta dintre banca si client. Beneficiarii acestor depozite deschise online au parte de o bonificatie mai buna decat in cazul in care ar semna contractul in agentia bancara si beneficiaza de confortul oferit de serviciul de Internet Banking.

Daca unele banci anunta ca premiaza clientii care-si constituie online depozite cu un surplus de dobanda de aproximativ 0,25%, alte institutii de credit au lansat produse de economisire dedicate celor care folosesc Internet Banking.

Credit Europe Bank ofera cea mai mare bonificatie peste dobanda standard la depozite

[dropcap]C[/dropcap]redit Europe Bank deruleaza o campanie, valabila pana la finalul lunii aprilie 2013, care se adreseaza clientilor ce-si deschid contul de depozit la termen prin intermediul serviciului de Internet Banking. Interesant este faptul ca beneficiile acestei metode de constituire a produsului de economisire sunt reprezentate de obtinerea unui punct procentual in plus la dobanda pentru depozite la termen in lei si jumatate de punct procentual pentru cele in valuta.

Raiffeisen Bank are o oferta dedicata pensionarilor si salariatilor care au semnata conventie de virare pensie/salariu in contul curent Raiffeisen Bank si care constituie prin intermediul serviciul de Internet Banking un depozit, acestia bucurandu-se de un bonus de 0,25% peste dobanda uzuala.

Si BCR pune la dispozitie clientilor optiunea accesarii depozitelor prin Internet Banking, furnizand un surplus de 0,25%/an fata de dobanda standard.

Aceeasi poveste se repeta si in cazul Volksbank, unde clientii care constituie un depozit din fata calculatorului beneficiaza de un bonus la dobanda de 0,25 puncte procentuale. In felul aceste, dobanda la Depozitul pe 12 luni in Lei, ajunge la 6,4%. Clientii Volksbank care economisesc in Euro prin Internet Banking se pot bucura de rate ale dobanzii cu 0,15 puncte procentuale mai mari decat cele din sucursale.

Totodata, bonusul de 0,25% la dobanda pentru depozitele in lei pentru toate maturitatile este valabil si pentru oferta dedicata clientilor care folosesc serviciul de Internet Banking disponibil la Millennium Bank. In cazul produselor de economisire in euro, banca portugheza ofera un surplus de 0,15% puncte procentuale fata de dobanda standard.

Garanti, OTP si Libra au depozite specializate

[dropcap]G[/dropcap]aranti Bank, OTP Bank si Libra Internet Bank au mers mult mai departe, construind produse de economisire speciale in jurul facilitatii de premiere a clientilor care utilizeaza Internet Banking pentru accesarea unui depozit.

e-Depozit, produsul disponibil la Garanti Bank, are caracteristicile clasice ale unui depozit la termen, beneficiind in plus de de rapiditatea si confortul folosirii serviciului de Internet Banking. Mai mult, orice depozit la termen in lei, euro sau dolari, deschis prin Garanti Online, vine cu dobanzi mai mari decat la ghiseu, respectiv cu 0,25 puncte procentuale fata de dobanda unui depozit clasic in lei si cu 0,15 puncte procentuale fata de dobanda depozitelor clasice in euro sau dolari. Limita minima de deschidere a unui e-Depozit este de 200 de lei, euro sau dolari.

La OTP Bank. produsul se numeste Depozit Online si aduce clientilor care folosesc serviciul de Internet Banking pentru constituire un bonus de 0,20% fata de dobanda standard pentru depozitele in lei si 0,10% mai mare pentru depozitele in euro. Suma minima de deschidere a unui asemenea produs de economisire este de 100 de lei sau euro.

Libra Internet Bank pune la dispozitia clientilor produsul e-Depozit 7, care are o dobanda speciala de 7%, mai mare decat la depozitele obisnuite. Produsul este valabil numai pentru economiile in moneda nationala, suma minima de constituire fiind de 100 de lei.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)