Rata medie a dobanzilor pentru depozitele noi la termen a scazut pentru prima oara sub pragul de 5% pe an in luna aprilie, cel putin pentru intervalul pe care Banca Nationala ofera date. Rata medie a dobanzilor la depozitele la termen a coborat la 4,64% pe an in aprilie, cel mai scazut nivel inregistrat in analele disponibile public ale BNR.

Totodata, este pentru prima oara cand dobanda medie la depozite coboara sub pragul de 5% pe an – a fost de 5,09% in martie. Influenta cea mai puternica vine din partea dobanzilor oferite si percepute companiilor.

Dobanda la depozitele companiilor a scazut pe medie la 4,14%, de la 4,73% in martie. Dobanda la credite a crescut de la 9,33% la 9,57% in acelasi interval.

In schimb, in cazul persoanelor fizice, dobanzile au scazut atat pentru depozitele la termen, cat si pentru cele la credite. Media dobanzilor la depozite a scazut de la 5,53% la 5,36% pe an, iar cea a dobanzilor efective (DAE) la credite pentru locuinte a scazut cu 0,8 puncte procentuale la 8,05% si cea pentru creditele de consum cu 0,2 pp la 15,57%, arata o analiza realizata de www.economica.net.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)