Va fi anul dolarului?  BNR se arata ingrijorata de intarirea monedei americane mai mult decat cresterea euro. Si nu este  greu de inteles: dolarul a inregistrat un record istoric saptamana trecuta, iar asta se traduce printr-un soc al scumpirilor la carburanti, gaze si energie. Dupa ce ani la rand ne-au dat frisoane cand euro, cand francul elvetian, acum dolarul ne ameninta buzunarele. Despre cine ne arde mai tare BankingNews.ro a scris un material aici

Dolarul a atins pe 1 iunie un maxim istoric de 3 lei si 62 si de bani, iar niste rezultate proaste la alegerile de duminica din Grecia ar propulsa si mai sus dolarul.

“Scenariul cel mai rau ar fi sa ajunga euro- dolar la paritatea unu la unu. Preturile energiei ar putea sa fie inflamate la noi si sa vedem cum inflatia se umfla si ea la nivelul tuturor preturilor, si aceasta inflatie s-ar putea sa infuenteze cursul de schimb sa il duca la 5 lei. Banca Nationala nu va lasa sa se intample asta”, a spus Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)