Omul de afaceri Dorinel Umbrarescu, care detine UMB Grup, concern de firme specializate în executia de lucrari de constructii în domeniul infrastructurii, a devenit noul proprietar al institutiei de credit ATE Bank Romania.

„Piraeus Bank a semnat la 18 aprilie 2013 un acord cu domnul Dorinel Umbrarescu, un proeminent om de afaceri cu interese în industria constructiilor din Romania, pentru vanzarea a 93,27% din capitalul ATE Bank Romania SA, contra sumei de 10,3 milioane de euro. Transferul va avea loc dupa finalizarea separarii majoritatii activelor si pasivelor ATE Bank Romania si integrarea acestora în Piraeus Bank Romania”, se precizeaza în comunicatul transmis joi de Piraeus Bank Grecia catre Bursa din Atena.

ATE Bank Romania a fost înfiintata în anul 1990, ca Banca pentru Mica Industrie si Libera Initiativa, fiind prima institutie de credit cu capital mixt (roman si strain) din tara noastra. În iunie 2006, Agricultural Bank of Greece (ATE Bank Greece) a preluat pachetul majoritar de actiuni. Odata cu schimbarea actionarului majoritar s-a modificat si numele bancii, devenind astfel ATE Bank Romania.

Reteaua teritoriala a bancii este formata din 23 de sucursale în Bucuresti, Arad, Bacau, Baia Mare, Braila, Brasov, Cluj-Napoca, Craiova, Constanta, Focsani, Galati, Giurgiu, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Sibiu, Targu Jiu si Timisoara. Informatii suplimentare, la www.athex.gr.

 

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)