PSD susține introducerea în legea dării în plată a unei prevederi care să precizeze că programul “Prima casă” nu este afectat de aceasta, a declarat, marți, președintele social-democraților, Liviu Dragnea.

PNL, partid din care provine inițiatorul legii dării in plată, a anunțat ca nu dorește introducerea unui plafon. Cel mai mare partid politic, PSD, susține delimitarea clară plin plafon, pentru a rezolva cazurile sociale. Ambele partide susțin exceptarea Programului Prima Casă din lege

“Aici PSD este foarte ferm și fără ezitare: noi susținem introducerea unei prevederi clare în lege prin care să se spună că programul “Prima casă” nu este afectat de această lege. De asemenea, sub nicio formă nu suntem de acord cu eliminarea niciunui plafon. Nu știu dacă este vorba de plafonul de 150.000 euro, poate este puțin mărit pentru că eu și cred că și ei (liberalii—n.r.) sau mare parte dintre ei au susținut această lege din dorința de a rezolva o problemă socială, ori peste un plafon nu mai putem discuta de probleme sociale. Un împrumut de peste un milion de euro nu mai reprezintă un caz social. Sub nicio formă nu renunțăm la ideea plafonului”, a afirmat Dragnea, la Parlament, potrivit Agerpres.

Proiectul de lege privind darea în plată inițiat de deputatul PNL Daniel Zamfir a fost adoptat de Senat și urmează să intre în dezbaterea Camerei Deputaților. Varianta adoptată la Senat prevede includerea programului “Prima casă” și un plafon de 150.000 de euro pentru credite.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)