Federația Europeană a Băncilor a publicat cifrele EBF revizuite în 2017, privind sectorul bancar din Europa. Publicația arată că, în 2016, contracția în ceea ce privește numărul personalului și sucursalele din sectorul bancar european a continuat, în condițiile în care clienții încorporează din ce în ce mai mult plăți electronice, precum și servicii bancare online și mobile. Depozitele și împrumuturile din zona euro au crescut ușor.

Numărul sucursalelor bancare din UE a scăzut la 189.270, ceea ce arată că aproximativ 9.100 sucursale au fost închise anul trecut.
 
Numărul angajaţilor angrenaţi în băncile prezente în UE este în scadere. 2,80 milioane în 2016 faţă de 2,85 milioane în anul precedent.
 
Numărul instituțiilor de credit din UE a scăzut constant timp de opt ani consecutiv și a scăzut anul trecut cu 453, până la 6,596 de bănci, de la 8,525 în 2008. Germania găzduiește mai mult de 25% în UE.
Citeste integral pe www.ebf.eu
Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)