Aproape jumatate dintre romani considera ca au o situatie financiara dificila si doar 10% sustin ca o duc bine. Mai mult, cei care reusesc sa faca economii sunt foarte putini, potrivit unui studiu iVox.Romanii nu au suficienti bani pentru a face economii, insa sunt foarte atenti la cat si pe ce cheltuiesc. 78% dintre repondenti au declarat ca isi monitorizeaza veniturile si cheltuielile, fie ocazional, fie din obisnuinta. In ceea ce priveste situatia financiara, romanii nu o vad cu ochi buni.

43% dintre ei spun ca se afla intr-o stare rea si foarte rea, in timp ce doar 10% isi evalueaza situatia ca fiind buna sau foarte buna. Mai mult, foarte putine persoane ajung sa puna bani deoparte la sfarsitul lunii, iar mai mult de jumatate, si anume 56% din repondenti declara ca reusesc sa-si acopere toate cheltuielile lunare, dar nu raman cu bani necheltuiti.

Practic, numai 21% dintre romani raman cu bani necheltuiti, iar dintre acestia aproape un sfert sustin ca ii cheltuie luna urmatoare, in timp ce restul ii economisesc. Iar daca e sa puna un ban de-o parte, conationalii nostri prefera sa taie din fondurile pentru timp liber si divertisment, dar si din categoria alte cumparaturi, exceptand cele alimentare.

Studiul a fost realizat in perioada 1 aprilie – 15 mai, pe un esantion de 9.935 de persoane si a urmarit modul in care romanii isi gestioneaza veniturile.

-15% dintre persoane economisesc bani lunar
-56% isi acopera cheltuielile lunare
-31% isi sacrifica banii alocati timpului liber pentru economii

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)