Suma medie economisita de populatia din mediul urban a crescut in acest an cu 30% fata de 2011, la 116 euro, iar frecventa de economisire lunara a avansat de la 11% la 17%, potrivit unui studiu realizat de IRSOP in perioada august-septembrie, prezentat de BCR Banca pentru Locuinte. Peste 2,6 milioane de romani din mediul urban economisesc in mod frecvent sau ocazional, suma medie lunara economisita crescand cu 30% fata de 2011, pana la 116 euro. 49% dintre cei care economisesc sunt dispusi sa foloseasca sumele acumulate pentru finantarea imbunatatirilor locative prin sistemul de economisire-creditare”, a declarat, astazi, intr-o conferinta de presa, vice-presedintele BCR Banca pentru Locuinte (BCR BpL), Carmen Schuster.

In 2010, suma medie economisita era de 85 euro in fiecare luna, iar frecventa de economisire se situa la 6%. Totodata, economisirea ocazionala (o data la 2-3 luni) avea o pondere de 13% in 2010, ajungand la 24% in acest an.

“In perioade dificile din punct de vedere economic se economiseste pentru ca e nevoie de siguranta zilei de maine, de o certitudine. Se economiseste regulat si mai mult”, a afirmat Schuster.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)