BCR Banca pentru Locuinte (BCR BpL) a realizat un studiu referitor la comportamentul de economisire al romanilor pe zone geografice. Datele care stau la baza studiului sunt aferente anului 2011. BCR BpL a ajuns, la finele anului 2011, la un numar de aproximativ 250.000 de clienti si care au reusit sa economiseasca o suma de peste 850 milioane lei (circa 200 milioane euro). Dupa suma economisita, clientii din Capitala si judetul Ilfov sunt pe primul lor cu sume totale economisite de peste 160 milioane lei, urmati de cei din regiunea Centru cu peste 145 milioane lei si cei din regiunea Nord Vest cu cca. 130 milioane lei economisiti. Si in cazul sumelor medii economisite, distributia regionala este relativ uniforma in majoritatea judetelor tarii.

„BCR BpL a sprijinit si programul Prima Casa. Un client din judetul Harghita care economisise o suma de bani la noi a luat un credit Bauspar pe care l-a folosit ca avans pentru un credit Prima Casa de la BCR“, a spus Alexandru Ciobanu, Presedintele BCR Banca pentru Locuinte.

Produsele de economisire-creditare sunt exclusiv in lei, cu dobanzi mici si fixe oferite pentru toata perioada contractului. Alte avantaje ale contractelor de economisire-creditare pentru domeniul locativ prin intermediul BCR Banca pentru Locuinte sunt prima garantata de stat acordata in perioada de economisire, care, pe perioada de economisire recomandata (5 ani), genereaza pentru clienti sume pe care nu le pot obtine din alt produs financiar de pe piata si nu in ultimul rand siguranta depunerilor – garantate de catre Fondul de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar. Adiacent, sistemul incurajeaza economisirea, sprijina relansarea creditarii precum si imbunatatirea fondului locativ.

Creditele acordate de BCR Banca pentru Locuinte pentru domeniul locativ au ca destinatii posibile: modernizarea, extinderea, cumpararea unei locuinte, a unei case sau a unui teren, refinantarea unor credite pentru domeniul locativ sau crearea unui avans pentru alte credite pentru domeniul locativ.

Contractele de economisire-creditare pentru domeniul locativ pot fi incheiate cu BCR BpL direct in sucursalele si agentiile Bancii Comerciale Romane (BCR), precum si prin reteaua de distributie proprie a BCR BpL, respectiv prin forta directa de vanzare si prin partenerii BCR BpL.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)