[dropcap]A[/dropcap]nul trecut, Kruk International, a implementat ins scoli modulul educational “Bani de buzunar”, absolvit de peste 1900 de elevi. Cele mai importante lucruri pe care le-au invatat elevii pe perioada sesiunilor GROW din 2012 au fost cum sa-si planifice si cum sa foloseasca banii de buzunar, conform datelor culese de organizatorii programului. Printre prioritatile adolescentilor se numara si economisirea banilor de buzunar, elevii fiind tot mai responsabili de valoarea lor.

La intrebarea „care sunt cele mai importante lucruri pe care le-au invatat pe parcursul programului”, raspunsurile elevilor de liceu care au participat la modulul “Bani de buzunar” au fost urmatoarele:

–    „cum sa-mi planific banii de buzunar”
–    „cum sa folosesc banii de buzunar”
–    „cum sa economisesc bani de buzunar”
–    „sa fiu responsabil cu banii mei”.

In cifre, programul GROW a fost impresionant: aproximativ 5.000 de elevi s-au inscris la acest program, 2.500 au fost acceptati, iar 1.915 dintre acestia au terminat cursurile alternative ale programului GROW. Programul a fost implementat in 15 orase din Romania, in 181 de licee, cu participarea a 75 de traineri internationali. Modulele de educatie alternativa s-au adresat si parintilor elevilor participanti, prin cele peste 5.000 de brosuri tiparite.

KRUK International, companie de top a industriei de management al creantelor comerciale din Romania, a implementat in anul 2012 modulul educational “Bani de buzunar”, elaborat impreuna cu asociatia scoala de Valori. Aceasta abordare este o modalitate de formare prin care adolescentii invata sa se cunoasca mai bine si sa descopere instrumentele care ii vor ajuta sa acceseze informatiile de care au nevoie si mai ales cum sa le foloseasca.

Acumularea de noi cunostiinte, intelegerea adevaratei valori a lucrurilor pe care le cer parintilor ii ajuta pe adolescenti sa aiba o atitudine mai responsabila a vietii de zi cu zi si sustin eforturile pe care profesorii si parintii le fac pentru a oferi o educatie solida tinerei generatii. Participarea la acest modul educational ii va ajuta pe elevi sa inteleaga mai bine ce este esential pentru ei. Modulul „Bani de buzunar” a fost dezvoltat in anul 2012, in doua etape, prima sesiune implementandu-se in perioada martie-aprilie, iar cea de-a doua sesiune, in iunie-iulie.

KRUK International a avut placerea sa fie partenerul scolii de Valori in implementarea modului „Bani de buzunar”, parte a programului GROW in România. Anul trecut, pentru cel de-al doilea an consecutiv, programul GROW, laureat national reprezentând Romania, a primit distinctia Premiul European Charlemagne pentru Tineret, conferita de Parlamentul European si de Fundatia Premiului International Charlemagne din Aachen.

„Filozofia Grupului nostru se bazeaza pe dezvoltarea de programe de cercetare si educationale care sa ne dea posibilitatea sa oferim cele mai bune solutii persoanelor cu datorii, pentru a-i ajuta sa-si rezolve problemele financiare. Ne axam pe transmiterea catre publicul larg a cunostintelor care vor ajuta persoanele cu datorii sa inteleaga problemele financiare cu care se pot confrunta la un moment dat. Un stil de viata echilibrat si intelegerea mecanismelor economice simple sunt ingredientele unei vieti fara datorii”, a declarat Tomasz Ignaczak, Director General al KRUK International.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)