Electorata – schema fiscala de restructurare a creditelor – intra in vigoare de astazi, 1 iulie 2014. Schema fiscala pentru restructurarea creditelor vizeaza persoanele cu venituri brute de cel mult 2.200 de lei/luna si posibilitatea diminuarii cu 35 % a ratei lunare de plata.

Deducerea din venitul lunar impozabil este de 900 de lei, restructurarile fiind permise pana la finele lui 2015. Fiecare client care va obtine o restructurare a creditelor in conditiile prevazute ar putea primi un beneficiu lunar de cel mult 144 de lei, aferent impozitului de 16% aplicat pentru suma maxima deductibila.

Deducerea se acorda lunar, dupa incheierea perioadei de reducere a ratei, in perioada 1 ianuarie 2016 – 31 decembrie 2017 si reprezinta rata din aceasta perioada, dar nu mai mult de 900 lei /luna.

Expertii fiscali sunt sceptici si considera ca doar 10% din clientii existenti vor apela la “Electorata”.

Reprezentantii Consiliului Fiscal arata intr-un raport ca  din cei aproape un milion de clienti carora le este adresata aceasta masura, doar 10% ar putea apela efectiv la facilitatea Guvernului.

Potrivit raportului – “masura nu este atractiva”. Desi rata lunara si costurile anuale vor fi mai mici, clientii vor rambursa bancii mai multi bani. Si asta deoarece perioada creditului va creste cu doi ani.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)