In ultimele doua saptamani, elevii de la Colegiul National ”Grigore Moisil” au organizat mai multe evenimente caritabile, cu scopul de a strage fondurile necesare salvarii Alexandrei Sfirlogea, profesor consiliere psihologica in cadrul liceului. Alexandra a fost diagnosticata cu metastaze osoase, iar pe data de 11 februarie 2015 a trecut cu bine de o operatie de 14 ore, efectuata la o clinica din Austria.

Initial, costurile interventiei chirurgicale au fost evaluate la aproximativ 56.000 de euro, bani pe care elevii, prin campaniile umanitare organizate pe parcursul mai multor zile, au reusit sa-i adune.

Prin intermediul mai multor apartii TV la Antena 1, Antena 3 si Prima TV, un cont de Facebook (disponibil aici) si a unor spectacole sustinute si organizate de elevi, s-au strans in numai cateva zile circa 75.000 de euro. O suma consistenta a fost donata de George Becali, care a fost impresionat de situatia Alexandrei Sfirlogea si de stradania copiilor de a-si ajuta mentorul.

Din nefericire, pretul a fost subevaluat initial, starea de sanatate precara a profesoarei necesitand o interventie chirurgicala mult mai complexa, 18 zile de spitalizare si tratamentele pre si post operatorii care inseamna costuri totale de 105.000 de euro.

Alexandra trebuie sa urmeze recuperarea in clinica pana la finele acestei luni si sa achite diferenta de 30.000 de euro. Conturile sale sunt acum goale, resursele proprii s-au epuizat. Elevii de la Colegiul National ”Grigore Moisil” vor sa continue campania de stragere de fonduri pentru Alexandra Sfirlogea, convinsi fiind ca suma necesara doamnei profesoare poate fi completata.

Alexandra a decis sa aleaga Viata, stiind dinainte ce urmari va avea interventia chirurgicala. Alexandra nu s-a temut nici de operatie, dar nici de urmarile acesteia. Dupa investigatiile facute la clinica, a fost anuntata in preziua interventiei despre complicatiile aparute, despre complexitatea interventiei si despre urmarile acesteia. Alexandra a trebuit sa decida ceea ce pentru nimeni nu ar fi fost usor de ales.  Decizia  Alexandrei, aceea de a alege sa traiasca chiar stiind ca nu va mai fi niciodata ca inainte, trebuie sa fie pentru multi dintre noi o lectie. Lectia curajului. Lectia tariei de caracter.

Pentru a creste sansele consolidarii bugetului de 105.000 de euro, elevii de la Colegiul National ”Grigore Moisil” vor organiza un nou spectacol caritabil, vineri – 20 februarie 2015, ora 18.00, la Palatul National al Copiilor. ”Lupta ei a devenit lupta noastra – a elevilor, fosti si actuali, a colegilor, a prietenilor, a tuturor celor care au simtit ca Alexandra trebuie sa traiasca, a tuturor celor care au inteles ca nu exista piedici in calea minunilor, atunci cand luptam IMPREUNA!”, subliniaza organizatorii.


La eveniment vor canta Mihai Constantinescu, Oana Sarbu, Anca Turcasiu, Vali Craciunescu si cativa elevi ai liceului. Sunt asteptati toti cei care doresc si pot sa faca donatii pentru a intregi banii necesari la achitarea facturii emise deja de clinica din Austria. Cei care nu pot ajunge la acest spectacol caritabil, pot face donatii in urmatoarele conturi, deschise pe numele Alexandrei Sfirlogea:

LEI: RO11 BRMA 0999 1000 6825 4434
EUR: RO11 BRMA 0999 1000 6825 4628
USD: RO11 BRMA 0999 1000 6825 5016
SFIRLOGEA MARIA ALEXANDRA
CNP: 2690529463066
Cod client: 3106774

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)