Doamna Elke Meier va prelua pozitia de Vicepresedinte Executiv Financiar (Chief Financial Officer – CFO) in cadrul Comitetului Executiv al Bancii Comerciale Romane incepand cu 1 ianuarie 2018, potrivit unui comunicat de presa. Doamna Adriana Jankovicova, actualul membru al boardului responsabil cu linia functionala Financiar, a decis sa dea curs altor oportunitati de cariera in afara Erste Group, din momentul incheierii mandatului curent, la 31 decembrie 2017.

“Ii multumim Adrianei pentru gestionarea unor responsabilitati importante in cadrul grupului nostru bancar intr-o perioada cu provocari semnificative. In timpul mandatului sau, BCR si-a intarit bilantul si a demarat actiuni pe termen lung in ceea ce priveste coordonarea initiativelor de business. Contributia ei a fost un factor important pentru succesul nostru de astazi”, a spus Sergiu Manea, CEO al BCR.

„Cu energia si determinarea ei, Adriana Jankovicova a avut un rol cheie in cadrul echipei de management a BCR in perioada de redresare cu impact pozitiv pentru banca. Adriana a creat o baza excelenta pentru coordonarea financiara a dezvoltarii afacerilor BCR intr-o maniera sustenabila, in conditiile unui mediu de afaceri caracterizat prin rate scazute ale dobanzii si imperativului de a creste concentrarea si eficienta. Ii suntem recunoscatori pentru contributia sa la dezvoltarea BCR si ii dorim sa isi atinga obiectivele profesionale si personale”, a spus Manfred Wimmer, Președinte al Consiliului de Supraveghere al BCR.

Elke Meier se alatura BCR dupa o cariera internationala de peste 25 de ani, derulata in Austria si ECE, din care ultimii 16 ani in cadrul Erste Group, cea mai recenta pozitie detinuta fiind CFO si Director executiv al Erste Group IT International. Elke Meier este un manager cu o vasta experienta si un istoric relevant in gestionarea aspectelor financiare in cadrul unei game largi de entitati cu responsabilitati in diverse functiuni, de ex: contabilitate si taxe, planificare si controlling, administrare proprietati imobiliare, restructurare IT si management proiecte strategice.

“Suntem incantati sa ii uram bun venit doamnei Elke Meier, un manager cu o experienta notabila si istoric relevant in gestionarea aspectelor financiare ale subsidiarelor strategice din Erste Group. Experienta ei va fi extrem de importanta pentru setarea unei functii financiare integratoare in cadrul BCR, care sa conduca la cresterea pe termen lung a companiei. Asteptam sa transfere aici bune practici si sa beneficiem de leadershipul deja demonstrat in zona de transformare si dezvoltare strategica“, a declarat Sergiu Manea, CEO al BCR.

„Elke Meier are setul necesar de cunostinte, experienta si aptitudini personale pentru a sustine si stimula cooperarea in cadrul bancii, in baza informatiilor financiare si de business relevante. Cunoaste foarte bine provocarile cu care se confrunta afacerile bancare mari in piata europeana emergenta si am deplina incredere ca va avea o contributie semnificativala in echipa de management a BCR si la dezvoltarea sustenabila a bancii”, a comentat Manfred Wimmer, Presedinte al Consiliului de Supraveghere al BCR.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)