Joi, 14 iunie, Crédit Agricole S.A. a anuntat semnarea unui acord pentru achizitionarea Emporiki Bank Romania, de la Emporiki Bank Grecia care detine in totalitate subsidiara din Romania. Aceasta operatiune este supusa aprobarii Bancii Nationale a Romaniei. Aceasta preluare este ultima etapa a unui proces inceput in 2009, in scopul de a consolida legaturile dintre Crédit Agricole S.A. si subsidiarele Grupului Emporiki.

In ultimii trei ani, ca urmare a integrarii sale progresive in Grupul Crédit Agricole S.A., Emporiki Bank Romania a preluat de la Grup reglementari referitoare la risc si la conformitate, standarde de management, sisteme informatice, dar si numele, acesta fiind o trimitere explicita la brandul Crédit Agricole.

Aceasta tranzactie intragrup, care intareste relatiile dintre Emporiki Bank Romania si Crédit Agricole Group, este total transparenta pentru clientii sai, Emporiki Bank Romania beneficiind deja de acces la finantare directa din partea Crédit Agricole Group.

Dupa finalizarea acestei operatiuni, Emporiki Bank Romania va adopta numele de Crédit Agricole, odata cu sigla oficiala a grupului.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)