15 din cele 20 de grupuri bancare cu expunere pe Romania au obtinut nota de trecere de la BCE. Erste Group a trecut cu succes programul de evaluare a calitații activelor (AQR) si testele de stres asociate derulate de catre Autoritatea Bancara Europeana (EBA), si respectiv Banca Centrala Europeana (BCE), confirmandu-si statutul de una dintre cele mai bine capitalizate banci austriece mari.

“Evaluarea a fost un examen dificil – avand in vedere in special scenariile adverse extreme utilizate pentru unele dintre țarile din Europa Centrala si de Est – insa cu toate acestea am trecut confortabil atat AQR cat si testul de stres. Verdictul BCE arata ca Erste Group are capitalizarea adecvata si un model de business potrivit pentru Europa Centrala si de Est. Rezultatul de azi reprezinta o baza solida pentru a ne atinge obiectivele pentru 2015 si pe mai departe,” a declarat Andreas Treichl, CEO Erste Group.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)