Erste Bank Austria va implementa identificarea video online pentru utilizatori, după ce tehnica a fost aprobată de autoritatea pieţelor financiare din Austria (FMA) pe 3 ianuarie, potrivit unui anunţ al ERSTE Bank.

Noii utilizatori pot alege să se autentificie direct prin video chat, scutind timp şi efortul de a se deplasa până la o sucursală fizică pentru a face asta.

Noua soluţie implementată de Erste face deschiderea unui cont o procedură mult mai rapidă şi mai simplă, care poate fi făcută acum de la orice calculator sau prin dispozitive mobile precum smartphone-uri sau tablete.

Totul poate dura cel mult 10 minute, iar utilizatorii au nevoie doar de buletin, paşaport sau permisul de conducere pentru a valida contul.

”Suntem prima mare bancă austriacă care oferă această opţiune inovativă noilor clienţi, implementându-o la numai trei săptămâni după ce autorităţile au aprobat procedura”, spune Thomas Schaufler, chief retail officer la Erste.

Procedura deja există in Germania şi a facilitat procesul de identificare a clienţilor atât pentru bănci, cât şi pentru utilizatori.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)