Erste Group, actionarul majoritar la Banca Comerciala Romana (BCR), lanseaza o noua oferta pentru achizitia actiunilor angajatilor la BCR.
Oferta este pe o perioada nedeterminata si pentru un pret de 0,75 lei pe actiune, cu 31% mai mic decat in urma cu un an. Astfel, angajatii BCR care nu au vandut anul trecut, au constatat ca au pierdut 30%.

Actionarii persoane fizice ai BCR mai detin circa 21,1 milioane de actiuni (0,13% din capitalul bancii).

Anul trecut au mai existat doua oferte ale Erste

Pretul de 0,75 lei/actiune este cel mai mic pe care Erste il ofera minoritarilor BCR de la privatizare. In februarie 2012, austriecii le-au oferit un pret de 1,09 lei/actiune minoritarilor de la BCR intr-o oferta care viza un pachet de 0,36% din actiuni.

In septembrie, Erste le-a mai facut o oferta salaria­tilor la un pret de 0,92 lei/actiune, dar nu au reusit sa stranga decat un pachet nesemnificativ de 0,01% din actiuni.

Scaderea pretului face ca oferta sa aiba sanse minime de reu­sita, avand in vedere ca majoritatea minoritarilor care au vrut sa vanda au facut-o deja.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)