Investitorii care tranzactioneaza instrumente financiare listate la Bursa de Valori Bucuresti au posibilitatea, incepand de astazi, de a achizitiona un nou tip de certificate emise de Erste Group – certificatele Bonus. Noul tip de certificate se adreseaza investitorilor care doresc sa beneficieze de evolutia preturilor Aurului si al actiunilor OMV, in conditiile asumarii unui risc mai scazut decat in cazul investirii directe in activul suport.
Riscul mai scazut asociat certificatelor de tip Bonus este dat de existenta unei protectii suplimentare, care asigura la maturitate plata unei pret prestabilit (nivelul bonusului), indiferent de valoarea activului suport la acea data, cu conditia ca bariera stabilita la momentul emiterii certificatului sa nu fie atinsa. In cazul in care in perioada dintre data emiterii si data maturitatii bariera certificatului Bonus este atinsa, investitorul va primi la maturitate contravaloarea activului suport (pretul aurului sau al actiunii OMV).
Certificatele Bonus au maturitati de aproximativ 6 luni (pentru Aur) si 12 luni pentru actiunile OMV si vor fi emise, tranzactionate si decontate in RON.

Erste Group este cel mai activ furnizor de certificate listate la Bursa de Valori Bucuresti, pe parcursul anului 2012 fiind tranzactionate peste 34,5 milioane certificate in valoare de 528 milioane RON.

Emiterea certificatelor Bonus face parte din strategia Erste Group de sustinere a sectorului romanesc al produselor structurate prin oferirea de instrumente care sa acopere toate categoriile de risc  – de la certificate adresate investitorilor conservatori (certificatele Bonus, Index) – pana la certificate cu levier adresate speculatorilor (certificatele Turbo).

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)