Ziarul Financiar ofera informatii din interiorul Adunarii Generale a Actionarilor Erste Group. Acestia isi pun problema daca brandul BCR le mai aduce imagine si profit. Potrivt sursei citate, situatia de la BCR a intrat in vizorul unora dintre cei mai critici actionari individuali ai Erste mai ales dupa ce grupul a contabilizat anul trecut o ajustare de 210 mil. euro a fondului comercial aferent bancii locale, dupa alta corectie de 700 mil. euro pe 2011, plus costuri de peste 22 mil. euro pe 2012 legate de restructurarea BCR dupa sapte ani de la privatizare.

„Mai este sustenabil brandul BCR?“, „N-ar trebui inlocuit cu brandul Erste?“, „Nu putem merge din impairment in impairment (corectie valorica negativa)“, „Ne trebuie un punct de cotitura“ – au fost intrebari si remarci auzite la Adunarea Generala anuala a Actionarilor Erste Group, care controleaza 93,6% din actiunile BCR.

Un alt actionar a invocat „probleme de imagine“ pe care le-ar avea BCR. „Brandul BCR nu este deloc popular. S-au cheltuit bani pe actiuni de marketing cu rezultate zero. (….) Poate ar trebui introdus brandul Erste pentru a marca o cotitura si o relansare a operatiunilor, pentru ca oamenii sa vada ca incepe o noua era.“

Seful Erste, Andreas Treichl, 60 de ani, nu si-a pierdut nici calmul, nici umorul in fata valului de intrebari, comentarii si acuzatii primite de la actionari, raspunzand pe rand problemelor ridicate.

El a subliniat inca o data ca nu concepe ca preluarea BCR sa fie incadrata la capitolul „erori“.

„Orice corporatie face si greseli, dar România nu reprezinta o greseala. Va veni cu siguranta un moment in care si banca si actionarii vor fi fericiti ca suntem prezenti in Romania. Acum 12 ani aveam acelasi gen de discutii legate de preluarea Ceska Sporitelna – mi se spunea «esti complet nebun», iar astazi avem actionari care felicita Ceska pentru modul cum se descurca.“

El admite insa un anumit tip de erori valabil si cazul BCR: „numiri de oameni nepotriviti in functii nepotrivite“. „Am facut si numiri nefericite“, spune Treichl, citat de ZF.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)