Riscurile la adresa stabilității politice este la cel mai ridicat nivel de după alegerile legislative din decembrie 2016, se arată într-o analiză a Erste Group Research, semnată de economistul-șef al BCR, Horia Braun.

Mandatele scurte reduc la un nivel extrem de redus șansele unor reforme structurale, mai ales în domeniul colectării taxelor, investițiilor publice și absorbția fondurilor europene, lucru ce face ca dinamica economiei românești să devină puternic dependentă de mediul extern și de mișcările de capitaluri, se arată în analiză.

„Următoarele zile ne vor spune dacă există o cale de ieșire din această dilemă sau dacă ne îndreptăm spre o criză politică în toată regula”, se arată în analiza Erste.

„Chiar dacă mediul extern s-a dovedit extrem de stimulativ în 2017 și perspectivele de creștere globală arată bine și pentru 2018, cea mai mică știrbire a încrederii, în special către piețele emergente, s-ar putea dovedi disproporționat de riscantă, având în vedere tendința expansionistă a deficitelor gemene, bugetar și de cont curent, a căror finanțare necesită intrări în creștere de capitaluri”, scrie Braun.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că maine, miercuri, 17 ianuarie 2018, va avea consultări cu partidele politice.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)