Un roman economiseste 41 de euro lunar, de peste patru ori mai putin decat un austriac si la jumatate comparativ cu un slovac sau un ceh, arata un studiu al Erste Group. Ungurii si croatii economisesc in medie 49 de euro si respectiv 60 de euro, in timp ce pe ultimul loc in regiune se afla sarbii, cu 35 de euro economisiti in medie in fiecare luna.

Austriecii economisesc cu 7 euro mai mult in fiecare luna comparativ cu anul trecut, iar slovacii cu 6 euro mai mult. Croatii, romanii si ungurii si-au pastrat economiile la acelasi nivel, iar cehii si sarbii si-au redus sumele puse deoparte cu 6 euro si respectiv un euro.

Aproape jumatate din romani, unguri, slovaci si croatiu se declara nemultumiti de nivelul economiilor lunare. La polul opuse se afla austriecii si cehii, 46% si respectiv 43% dintre acestia fiind multumiti de nivelul economiilor.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)