BCR a convocat pe 3 decembrie o adunare generala extraordinara a actionarilor avand ca subiect principal aprobarea unei operatiuni de majorare a capitalului social cu circa 501 mil. lei (110 mil. euro). Banca ar urma sa emita 770.769.000 de actiuni cu valoarea nominala de 0,1 lei/actiune, dar care vor avea un pret de subscriere de 0,65 lei/actiune, incluzand o prima de emisiune de 0,55 lei/actiune. Capitalul social va ajunge la maximum 1,63 mld. lei, iar restul banilor vor constitui prime de capital.
Daca majorarea capitalului se incheie cu succes, EGB Ceps – actionar majoritar prin ERSTE –  se obliga sa vanda fiecarui actionar minoritar interesat caruia i-ar reveni doar o fractie de actiuni, o actiune noua la pretul de 0,65 lei.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)