Euribor pe termen de trei luni, principalul indicator al operatiunilor de creditare pe piata interbancara europeana, a atins luni cea mai scazuta valoare din ultimele 17 luni. Rata a scazut luni la 0,884%, de la nivelul de 0,894% inregistrat vineri, arata datele European Banking Federation. Este vorba de cel mai scazut nivel inregistrat de Euribor dupa luna septembrie 2010. Chiar daca raman in continuare peste nivelul minim istoric, de 0,634%, inregistrat la inceputul lui 2010 , ratele Euribor la trei luni au scazut cu aproape o treime dupa ce Banca Centrala Europeana a injectat 1.000 de miliarde de euro pe pietele financiare.

Potrivit calculelor facute de analistii Reuters, cele doua injectii de lichiditati demarate de BCE in lunile decembrie si februarie au facut ca excesul de lichiditate din piata sa atinga nivelul record de 792 miliarde de euro.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)