Presedintele Bancii Centrale Europene, Mario Draghi, a anuntat ieri, la Frankfurt, emiterea unei noi serii de bancnote euro, informeaza Bloomberg. Bancota de 5 euro va fi prima pusa in circulatie, cu noua infatisare, din ianuarie 2013, iar la bancomate din mai anul viitor. Bancile centrale cer reproiectarea bancnotelor in mod regulat pentru a imbunatati securitatea si pentru a preveni riscul de contrafacere. Trei noi elemente de siguranta vor exista in total pe noii bani: filigranul portret, holograma si numarul verde smarald. Culorile si grafica au fost usor modificate pentru a include elementele de siguranta.

Un personaj din mitologia greaca va fi imaginea noilor bancnote, chiar daca Grecia, o mare problema a zonei euro, care se lupta pentru a-si indeplini obiectivele fiscale, are pus in pericol statutul de membru in uniunea monetara a celor 17 de natiuni. Este vorba despre Europa, printesa rapita de Zeus, cea care si da numele continentului.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)