Cursul de referinta anuntat de Banca Nationala a Romaniei a atins un nou maxim istoric, de 4,4265 lei/euro. Potrivit dealerilor, citati de Mediafax, moneda nationala s-a depreciat semnificativ pe piata interbancara, desi banca centrala a fost prezenta indirect pentru a limita scaderea leului. Romanii incep sa se obisnuiasca cu noile valori ale euro, care creste nestingherit si care pune presiune in special pe clientii care au beneficiat de credite in moneda unica europeana.

Precedentul maxim istoric, de 4,4168 lei/euro, a fost anuntat pe 2 mai, la acea data jucatorii fiind ingrijorati de incertitudinile legate de masurile pe care le va adopta noul executiv dupa caderea Guvernului Ungureanu. Comparativ cu finalulul anului trecut, cursul a urcat cu 2,47%, de la 4,3197 lei/euro.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)