Recenta apreciere a euro este iluzorie, iar moneda europeana este sortita esecului, intrucat zona euro nu a sustinut proiectul unei monede comune cu o uniune fiscala, a declarat Lars Seier Christensen, codirector general al bancii daneze Saxo Bank.  “Toata constructia este sortita pierzaniei. Acum suntem intr-una dintre acele solutii false, in care oamenii cred ca problema este controlata sau combatuta”, a spus Christensen, potrivit Bloomberg.

Euro s-a apreciat cu 8,2% fata de dolar in ultimele sase luni si a ajuns la 1,3711 dolari la inceputul lunii februarie, cel mai ridicat nivel incepand cu 14 noiembrie. Banca Centrala Europeana (BCE) estimeaza o contractie economica de 0,3% pentru zona euro in acest an, iar presedintele BCE, Mario Draghi, a afirmat ca aprecierea euro prezinta riscuri pentru crestere si inflatie.

In timp ce euro s-a apreciat, economiile Germaniei, Frantei si Italiei s-au contractat peste asteptari in trimestrul al patrulea.
As vinde masiv euro la orice cotatie aproape de 1,4 dolari”, a spus el. Seful Saxo Bank a afirmat ca nu este implicat in speculatii financiare legate de cursul euro.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)