Ce ai putea face in aceste zile cu un “euro bun”? Sa platesti rata la credit. Anticipat. Daca ai aceasta sansa, nu o rata, leul isi va pierde din putere, in curand. Si ai de ce sa te bucuri: iesi in castig de doua ori: rambursarea anticipata a creditului este o buna metoda de a face economii, iar schimul valutar, in cazul unui credit in alte monede, te va costa mai putin. Trebuie sa stii ca rambursarea anticipata partiala a creditului inseamna mai mult decat stingerea unei parti din datoria catre banca. Plata anticipata iti aduce si o scadere a dobanzii.

PONT – Intotdeauna mentine rata lunara standard si scade perioada de rambursare, pentru maximum de economisire!

Odata cu perioada de rambursare, scade si numarul ratelor care poarta dobanzi. De exemplu, potrivit unui calcul Finzoom, daca dintr-un credit pe 30 de ani puteti rambursa cate 50 de euro in plus in fiecare luna, dupa cinci ani durata de rambursare scade cu 57 de luni. Suma totala economisita astfel in acei cinci ani este de 8.000 de euro, tocmai buni pentru o noua amenajare in casa.

NU UITA: Pentru ca banca sa ia in considerare banii depusi de tine ca si rambursare anticipata, trebuie sa faci o cerere simpla la banca. Altfel, daca ii depui in cont, banca ii percepe ca si plati viitoare din credit.

Conform legii, dreptul clientului de a rambursa anticipat nu poate fi conditionat de plata unei anumite sume minime, sau de un anumit numar de rate. Iar bancile nu pot percepe comisioane mai mari de 1% pentru rambursarile anticipate. Acest comision este oricum permis numai pentru creditul cu dobanda fixa.

 

Gabriela DINU

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)