Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat astazi un curs maxim istoric de 4,4587 lei/euro in timp ce dolarul a fost cotat la 3,5272 lei/dolar. Cursul a urcat peste 4,4600 lei/euro in prima ora a sedintei, deprecierea leului si a celorlalte valute din regiune fiind influentata de scaderea euro in raport cu dolarul, iar dealerii cred ca rata de schimb poate avansa pana la 4,45 lei/euro daca BNR nu va interveni din nou indirect.

Leul si monedele statelor din regiune au inceput din nou sa se deprecieze inca de marti, ca urmare a scaderii euro in raport cu dolarul, din cauza neincrederii investitorilor in capacitatea liderilor UE de a inregistra progrese notabile in combaterea crizei datoriilor, la summitul de miercuri. Astfel, cursul a urcat marti pana la un maxim al zilei de 4,4560 lei/euro. Dealerii spun ca este vorba despre o devalorizare regionala generata de situatia din Grecia, dar si de summit-ul de astazi de la Bruxelles unde s-a conturat deja o tabara impotriva politicii de austeritate promovata in ultimii ani de Angela Merkel.

 

Cotatiile au continuat sa creasca usor si in sedinta de miercuri, iar primele transferuri au fost realizate la 4,4550 – 4,4575 lei/euro, cu 0,25 – 0,35 bani peste ultimele cotatii de marti, de 4,4525 – 4,4540 lei/euro.

Ulterior, rata de schimb a urcat pana la un maxim al primei ore de 4,4640 lei/euro, iar dealerii cred ca rata de schimb poate avansa pana la 4,45 lei/euro daca Banca Nationala a Romaniei nu va interveni indirect in piata pentru a tempera deprecierea leului, prin vanzare de euro.

La scurt timp dupa ora 10:00, bancile cotau euro la 4,4630 – 4,4635 lei/euro, iar volumele de tranzactionare erau peste media ultimelor sedinte.

Ieri, BNR a afisat un curs de referinta de Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat astazi un curs de referinta de 4,4452 lei/euro in timp ce dolarul a fost cotat la 3,4817 lei/dolar.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)