Eurobank, proprietarul Bancpost, a inregistrat in Romania pierderi nete de 10,8 milioane de euro in trimestrul al doilea, calculate inainte de deducerea elementelor exceptionale, continuand evolutia negativa din trimestrul precedent, potrivit datelor publicate vineri de institutia financiara, scrie Mediafax.

In primul trimestru, Eurobank a consemnat pierderi nete de 4,1 milioane de euro.
Banca a inregistrat in trimestrul al doilea pierderi inainte de taxe si elemente minoritare in valoare de 16,2 milioane de euro, comparativ cu un rezultat negativ de 2,7 milioane de euro in trimestrul precedent. Banca nu a prezentat date referitoare la rezultatele pentru primele sase luni din acest an in raportul publicat vineri.

In primul semestru al anului trecut, Eurobank a consemnat pierderi inainte de taxe si elemente minoritare de 21,1 milioane de euro. Institutia financiara nu a raportat anul trecut date referitoare la rezultatele obtinute in trimestrul al doilea in Romania.

Activele bancii elene in Romania se situau la sfarsitul lunii iunie la 3,46 miliarde de euro, in scadere de la 3,7 miliarde de euro in primul trimestru. In decembrie 2013, activele se ridicau la 3,85 miliarde de euro.Soldul brut al creditelor a scazut cu 20% comparativ cu sfarsitul anului trecut, de la 2,71 miliarde de euro la 2,17 miliarde de euro. La sfarsitul primului trimestru, soldul creditelor era de 2,65 miliarde de euro.
Banca inregistra la sfarsitul trimestrului al doilea credite cu intarzieri la plata mai mari de 90 de zile in valoare de 820 milioane de euro, in crestere de la 783 de milioane de euro in primul trimestru si 758 milioane de euro in decembrie 2013.

Portofoliul de depozite al Eurobank pe piata locala era la sfarsitul lunii iunie de 1,89 miliarde de euro, in urcare de la 1,8 miliarde de euro in primul trimestru si 1,87 miliarde euro in decembrie.

Banca a inregistrat in trimestrul al doilea cheltuieli operationale de 26,8 milioane de euro, in scadere fata de 30 de milioane de euro in trimestrul precedent. Institutia financiara detine in Romania 187 de unitati de retail.

Eurobank, a treia mare institutie de credit din Grecia, a inregistrat in trimestrul al doilea pierderi de 186 de milioane de euro inainte de deducerea elementelor exceptionale, fata de 189 milioane de euro in primul trimestru.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)