UniCredit a fost votat „Cel mai bun furnizor de servicii” și „Lider de piață” pentru Cash Management în Europa Centrală și de Est

Pentru al treilea an consecutiv, UniCredit a fost desemnat drept cel mai bun furnizor de servicii de Cash Management în opt țări, inclusiv România, Italia, Germania și Austria, în Sondajul Euromoney Cash Management 2021. Mai mult, își menține statutul de lider de piață în Europa Centrală și de Est, îmbunătățindu-și poziția din clasament față de anul trecut și păstrându-și, de asemenea, statutul de lider de piață în nouă țări, între care și România.

Sondajul anual Euromoney este realizat pe baza răspunsurilor din partea celor mai importanți Cash Managers, trezorieri și ofițeri financiari din întreaga lume și este considerat unul de referință pentru industria globală de cash management – în acest an fiind colectate peste 27.000 de răspunsuri de la instituții nefinanciare.

Riccardo Madinelli, Head of Global Transaction Banking CE&EE în cadrul UniCredit, a declarat: „Sunt extrem de mândru că am fost recunoscuți și anul acesta drept cel mai bun furnizor de cash management din regiune. Rezultatele sondajului reflectă nu numai performanța soluțiilor noastre financiare, ci și efortul și dedicarea extraordinară a tuturor colegilor din băncile noastre.”

Rezultatele complete ale sondajului sunt următoarele:

• UniCredit a fost votat cel mai bun furnizor de servicii din: Austria, Bosnia și Herțegovina, Croația, Germania, Ungaria, Italia, România, Slovenia
• UniCredit a fost votat lider de piață în: Austria, Bosnia și Herțegovina, Croația, Ungaria, Italia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia

„Acest rezultat ne reconfirmă rezultatele muncii întregii echipe, fiind o recunoastere a mobilizării și a angajamentului asumat. Am onorat promisiunile făcute de a încorpora cele mai recente tendințe din industrie, a optimiza instrumentele digitale și a răspunde prompt la nevoile clienților noștri”, a afirmat Gabriel Jeflea, Global Transactional Banking Director în cadrul UniCredit Bank.

Rezultatele vin ca urmare a unei strategii multianuale de investiții semnificative în digitalizarea serviciilor, in platforma de e-commerce a UniCredit și a platformei de plăti electronice, potrivit obiectivelor strategice ale grupului de a optimiza instrumentele digitale, conform tendințelor din industrie, rămânând în același timp receptivi și prompți în fața nevoilor în continuă schimbare ale clienților.

Performanța notabilă a băncii în sondajul din acest an se adaugă la palmaresul din cadrul Global Transaction Banking, care include recunoașterea recentă: „Cea mai bună bancă de tranzacții din Europa de Vest”, atât la Premiile Euromoney 2021 pentru Excelență, cât și la Premiile The Banker 2021 pentru Transaction Banking. În ceea ce privește produsele, UniCredit a fost desemnată la nivel global „Cea mai bună bancă pentru managementul lichidităților în CEE în 2021” și „Cea mai bună bancă de trezorerie și cash management din Germania și Italia în 2021” de Global Finance.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)