Cursul oficial al euro va ajunge la 4,5 lei in cateva zile, maximum o saptamana, daca nu apar surprize majore, a declarat, joi, Claudiu Cazacu, analist sef la X-Trade Brokers. Daca parametrii actuali de piata se mentin pe tendinta curenta, ar putea fi vorba despre un termen foarte scurt (pana cand euro va ajunge la o cotatie de 4,5 lei n.r). Suntem foarte aproape. E vorba probabil de cateva zile, o saptamana, daca nu apar surprize majore’, a spus Claudiu Cazacu, nestiind ca astazi cursul va “sari” de 4,6 lei…

 Un curs de 4,6 lei pentru un euro nu era in nicio previziune a specialsitilor din economie

Acesta a subliniat ca mai importanta decat ceea ce se intampla pe termen scurt in economia reala este evolutia din lunile si trimestrele urmatoare.

‘Aici vedem in continuare presiuni de depreciere a leului, dar nu presiuni dramatice, cu exceptia cazului in care Grecia va iesi neprogramat din zona euro. in acest scenariu, care noi nu consideram ca este cel mai probabil in momentul de fata, in acest scenariu toate valorile ar trebui schimbate, iar cursul ar putea sa faca un overshooting, cum se spune’, a explicat analistul X-TB.

In acest caz, in opinia lui Claudiu Cazacu, cursul euro/dolar ar putea cunoaste o crestere foarte importanta, iar leul o depreciere semnificativa.

‘Dar aceasta nu este optiunea noastra principala. Presiunile merg catre o depreciere graduala a leului si in lunile urmatoare’, a adaugat Cazacu.

Moneda nationala a atins astazi, joi, un nou minim istoric in raport cu moneda europeana, Banca Nationala a Romaniei (BNR) anuntand un curs de 4,4662 lei/euro.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)