Cursul de referinta anuntat de BNR este in crestere si a atins 4,5290 lei/euro, un nou maxim pentru ultimele 7 luni. “Evolutia cursului este normala, ca urmare a deciziei BNR de ieri, fapt care a creat o anumita reactie pe piata valutara, si practic a aparut o cerere intensa de valuta, care a dus la cresterea cusului”, a precizat Radu Gratian Ghetea, presedintele ARB, la televiziuneaa Digi24.

“In opinia mea, daca ne uitam la deciziile BNR de cand a modificat rezervele minime obligatorii, au existat astfel de pusee ale cursului si este vorba de cateva saptamani. Cursul isi va reveni, cu sau fara interventia BNR. Pentru moment, cei care au credite in valuta trebuie sa se obisnuiasca cu astfel de lucruri, nimeni nu stie cum va reactiona piata”, a mai punctat seful ARB.

Radu Ghetea a subliniat ca “reducerea RMO va duce bani in piata, bani ce se vor indrepta catre bancile mame dar si catre credite. Unele banci vor rambursa scadentele imediate iar cu diferenta vor intra in creditare. Teoretic va trebui sa asistam la o revigorare a creditului in Romania, dupa cum afirma si guvernatorul. Dobanzile vor fi mai mici, automat, ROBOR scade, deci dobanzi mai mici”.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)