Un nou jucator de top isi face loc in aglomerata piata imobiliara romaneasca. Cu un portofoliu extrem de divers, cu preturi in scadere de la o zi la alta, cu noi proprietati scoase periodic pe piata. Sistemul bancar, pentru ca despre el este vorba, tinde sa devina, daca nu cel mai important , cu siguranta unul dintre principalii actori dintr-o piata imobiliara in continua scadere, potrivit unei analize www.incomemagazine.ro

Iata cateva exemple de proprietati scoase la vanzare in acest moment. BCR are de vanzare 383 de case si apartamente, Banca Transilvania 263, iar BRD 68. La acestea se adauga terenuri, proprietati industriale, spatii comerciale, birouri si dezvoltari imobiliare, situate fie in Bucuresti, fie oriunde in tara.

Insa acesta este doar varful aisbergului.  De ce?
Bancile sunt departe de a fi scos pe piata tot ce au in executarile silite. La 1 iunie va intra in vigoare noul Cod Civil, care aduce o schimbare majora in modul de executare silita: doar executorii judecatoresti vor putea proceda la scoaterea la licitatie a bunurilor cu care au fost garantate imprumuturile, nu si executorii bancari. Astfel, dispare o unealta a bancilor…
Linistea de dinaintea furtunii
Cert este ca de la 1 iunie, cand intra in vigoare noul Cod Civil, este de asteptat ca aceste cifre – numarul de imobile si pro­prietati imobiliare scoase la vanzare de banci – sa creasca. Cel putin asta cred eva­luatorii: „Acum este linistea de dinaintea furtunii”, si daca se va intampla asa, sunt toate sansele ca sistemul bancar sa devina jucatorul nr. 1 de pe piata locala imobiliara.

 

 

Integral pe www.incomemagazine.ro

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)