Conducerea Directoratului Companiei de Asigurari Reasigurari Exim Romania (EximAsig Romania), carei actionar majoritar este EximBank, va fi preluata din aceasta luna de Tudor Balta, ca urmare a incheierii mandatului lui Radu Frincu.

”Compania isi va pastra obiectivele strategice: de a oferi produse financiare eficiente care sa protejeze patrimoniul companiilor si de a furniza servicii de consultanta care sa permita dezvoltarea unor planuri de protectie financiara adecvate fiecarei companii. Ne dorim ca EximAsig sa continue extinderea portofoliului prin crearea de noi produse, sa-si actualizeze permanent oferta si sa raspunda in acest fel cerintelor actuale ale pietei”, a spus Traian Halalai, presedintele EximBank.

Tudor Balta, noul presedinte al Directoratului EximAsig Romania, activeaza de aproape 10 ani in domeniul asigurarilor, fiind membru in Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor si, ulterior, vicepresedinte al aceleiasi Comisii.

EximAsig Romania este o societate specializata in asigurarea riscurilor financiare si a altor tipuri de riscuri complementare acestora (bunuri, raspunderi, CARGO, accidente, s.a) asociate operatiunilor de export, cat si operatiunilor comerciale interne. Produsele companiei se adreseaza societatilor care activeaza in domeniul constructiilor, productiei de bunuri, transporturilor, prestarilor de servicii, exportatorilor si celor din industria IT.

Compania a fost infiintata in 2009, ca urmare a recomandarilor Comisiei Europene care interzic sustinerea de catre stat a asigurarii creditelor de export pe termen scurt contra „riscurilor de piata”, si, in 2010 a fost autorizata in pentru practicarea asigurarilor de risc financiar (credite si garantii). Ulterior, EximAsig si-a extins activitatea prin licentierea pe alte 8 clase de asigurari, fapt care ii permite sa ofere clientilor sai produse cu o acoperire completa.

EximAsig Romania ofera:
·    Asigurarea pe termen scurt a riscului de neplata la extern si la intern;
·    Asigurari de garantii contractuale (de buna executie a contractului, de participare la licitatii, post-executie, de garantare a returnarii avansului, de garantare pentru admiterea la regimul TIR, a raspunderii operatorilor de transport rutier de marfuri si persoane);
·    Asigurarea bunurilor apartinand persoanelor juridice;
·    Asigurarea bunurilor in tranzit (CARGO);
·    Asigurarea echipamentelor electronice;
·    Asigurarea masinilor, utilajelor si instalatiilor pentru cazurile de avarii accidentale;
·    Asigurarea lucrarilor de constructii – montaj “Toate riscurile” si raspunderea constructorului;
·    Asigurarea privind raspunderea proprietarilor si operatorilor de/din aeroporturi;
·    Asigurarea Casco a aeronavelor;
·    Asigurarea de raspundere civila a aeronavelor;
·    Asigurari de raspundere civila (fata de terti, raspunderea producatorului, a personalului de conducere, a constructorului de nave, a prestatorului de servicii, a angajatorului fata de angajati);
·    Asigurari de raspundere civila profesionala (a operatorilor autorizati ai arhivei electronice de garantii reale mobiliare, a societatilor de proiectare, a administratorilor judiciari si lichidatorilor, a brokerilor de asigurare, a medicilor, stomatologilor si personalului auxiliar, a avocatilor, a autoritatilor portuare) etc.

In 2012, compania a subscris aproape 2.900 de contracte de asigurare, din care peste 2.600 de contracte aferente claselor de asigurari de credite si garantii, restul apartinand asigurarilor de bunuri, CARGO, raspunderi civile si profesionale, accidente si pierderi financiare. EximAsig a inregistrat anul trecut venituri din prime subscrise de peste 22 milioane de lei, de aproape trei ori mai mari fata de 2011.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)